Ingrediente
1/2 cană cu unt
2/3 cană cu zahăr
2 ouă
1 cană cu lapte bătut
1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
1 cană cu mălai grișat
1 cană cu făină
1/2 linguriță cu sare
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și unge o tavă dreptunghiulară de aproximativ 20 de centimetri lungime cu ulei sau unt.
Topește untul într-o cratiță, ia de pe foc și adaugă zahărul amestecând.
Adaugă apoi rapid ouăle și bate bine până când compoziția devine omogenă.
Amestecă laptele bătut cu bicarbonatul de sodiu și adaugă peste amestecul din cratiță.
Toarnă treptat mălaiul, făina și sarea peste compoziție și amestecă bine până când nu mai sunt deloc cocoloașe.
Toarnă aluatul în tavă.
Pune tava la cuptor și lasă timp de 30-40 de minute sau până când aluatul nu se mai ia pe o scobitoare înfiptă în centru.