Budinca de orez cu struguri
Mod de preparare
Este gustoasa si foarte usor de pregatit. Dupa acelasi principiu, pot fi preparate budinci din orez cu toate fructele.Ingrediente: o cana de orez, patru cani de lapte, un praf de sare, patru linguri de zahar, vanilie, o bucata de unt, 150 de grame de stafide.
Pentru sirop: 100 ml de apa, trei liguri de zahar, 200 de grame de struguri negri, o lingura de suc de lamaie.
Preparare: pune laptele pe foc, adauga semintele dintr-un baton de vanilie, zaharul, iar cand incepe sa fiarba adauga orezul. Lasa la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand este aproape gata, adauga untul si stafidele.
Pune apa la fiert cu zaharul si lasa sa clocoteasca cateva minute, adauga boabele de struguri. Inainte de a-i pune la fiert, striveste intre degete o parte dintre boabe, asfel ca siropul sa se coloreze. Cand este gata, pune putin suc de lamaie in sirop. Lasa sa se ingroase pe foc siropul.
Pune orezul in castronase si adauga deasupra siropul de struguri si boabe. Serveste rece!