Muschi de vaca cu struguri
Mod de preparare
Daca vrei ceva rafinat, special si simandicos, atunci reteta de mai jos este solutia perfecta. Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii.Ingrediente: 400 de grame de muschi de vita, o ceapa rosie, un catel de usturoi, 300 de grame de struguri negri, ulei de masline, o cana de vin rosu, o lingura de zahar, sare, piper dupa gust.
Preparare: Taie carnea de vaca cubulete si las-o o ora in sifon (nu apa minerala, ci sifon) ca sa se fragezeasca. Scurge apa si usuca bucatele de carne pe un servet. Pune-le la prajit in ulei incins si amesteca ca sa se rumeneasca bine pe toate partile.
Adauga ceapa si usturoiul taiat fin si amesteca. Lasa ceapa sa se caleasca putin (cateva minute) si adauga jumatate din vin si un pahar cu apa. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic, circa 30 de minute. Potriveste de sare si piper si lasa mancarea descoperita ca sa scada bine. Amesteca usor sa nu se lipeasca.
Pune restul de vin pe foc, in alt vas. Adauga zahar si cateva boabe de piper. Cand clocoteste, adauga strugurii. Lasa sa fiarba zece minute la foc mic. Adauga vinul fiert si strugurii in mancare. Amesteca usor.
Serveste mancarea fierbinte cu paine neagra, proaspata.