Ingrediente
195 de grame de făină
1 linguriţă cu praf de copt
1/4 linguriţă cu sare
1 lingură cu coajă de lămâie rasă
3 linguri cu seminţe de mac
170 de grame de unt la temperatura camerei
100 de grame de zahăr
3 ouă
1 plic de vanilie Bourbon
60 mililitri de lapte
Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi se unge cu ulei o formă mai mică pentru chec.
Se mixează bine untul, după care se adaugă zahărul continuând să le amesteci bine cu mixerul.
Se adaugă pe rând câte un ou, folosind în continuare mixerul pentru a omogeniza compoziţia.
Într-un bol separat se amestecă făina cu praful de copt, seminţele de mac, vanilia Bourbon şi coaja de lămâie.
Se adaugă peste compoziţia cu ouă câte puţin din amestecul cu făină şi laptele, amestecând totul bine cu mixerul.
Se toarnă compoziţia în tava pentru chec şi se lasă la cuptor aproximativ 40-45 de minute.
După ce s-a răcit checul se poate face o glazură acrişoară deasupra.
Pentru glazura cu lămâie ai nevoie de 3 linguri cu zeamă de lămâie amestecate cu 50 de grame de zahăr pudră. Se toarnă această glazură acrişoară peste chec, după ce s-a răcit.