Tort de ananas fără coacere: Cel mai uşor desert!
Ingrediente
o conservă ananas (400 g)
200 g biscuiţi simpli
400 g lapte condensat
100 g unt
300 ml smântână pentru frişcă
100 ml zeamă de lămâie
2-3 linguri zahăr
Mod de preparare
Taie biscuiţii mărunt în robotul de bucătărie şi amestecă-i cu untul topit. Presează amestecul într-o tavă de tort pe care ai întins o hârtie de copt şi lasă tava la rece.
Toacă mărunt ananasul, apoi amestecă laptele condensat cu zeamă de lămâie şi ananasul mărunţit. Amestecă bine smântâna pentru frişcă cu zahărul. Pune frişca în amestecul de lapte condensat şi ananas, apoi întinde compoziţia peste blatul de biscuiţi.
Lasă tortul la rece până când se întăreşte şi ornează-l apoi cu bucăţele de ananas.