Chec cu caise si nuca
Desert / 29.08.2008

Mod de preparare

Daca esti fan declarat al acestei prajituri, probabil ca vei adora varianta de chec cu fructe. Incearc-o!

Ingrediente si cantitati:

2 oua
6 linguri cu ulei
8 linguri cu lapte
1 lingurita praf de copt
sare dupa gust
10 linguri de zahar
250 g de faina
1 ceasca nuca macinata
1 1/2 ceasca de caise, taiate marunt

Mod de preparare:

1. Amesteca intr-un vas ouale batute, uleiul, laptele, sarea si zaharul. Adauga apoi praful de copt si faina in ploaie, amestecand pana se formeaza un aluat fin, fara cocoloase. Adauga apoi si ceasca de nuca macinata.
2. Unge o forma de chec cu ulei si tapeteaz-o cu faina. Toarna aluatul astfel obtinut si pune bucatelele de fructe deasupra. Coaca checul timp de 20 de minte in cuptorul incins in prealabil.
3. Cand e gata, lasa-l sa de raceasca si pudreaza-l cu zahar. Pofta buna iti doresc!

 

  • andreea, joi, 30.06.2011 12:56
    prajituri

    Va AvEa AcElAsI gUsT iNdIfErEnT dAcA cAiSeLe SuNt UsCaTe sAu PrOaSpEtE

  • XXL, joi, 30.06.2011 11:18
    prajituri

    eu vreau retete de salate ca sunt mai usor de preparat si sunt mai sanatoase decat dulciurile mai bn caut in alta parte

  • andreea, joi, 30.06.2011 11:16
    prajituri

    arata bine si cred ca este si gustos il voi face si eu cat de curand insa a trecut perioada caiselor si eu m-am gandit sa pun stafide sau fructe deshidratate

  • guritza19, joi, 18.09.2008 12:27
    Chec cu caise si nuca

    Buna ziua! Vreau sa stiu la Checul cu caise si nuca caisele sunt proaspete sau uscate?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro