Mod de preparare
Răcoritor si acrişor, este desertul pe gustul oricui. Reţeta se prepară fără foc, nu conţine produse animale si este 100% sănătoasă.
Ingrediente pentru crustă
1 cană nuci macadamia sau braziliene sau nucă
1/2 cană fulgi de nucă de cocos (sau miez de nucă de cocos)
1 ceaşca de curmale sau 1/2 cană de miere de albine
2 linguriţe esenţă de vanilie
2 linguri zeamă de lamâie sau 2 linguri suc de portocale proaspăt stors
puţină sare
Ingrediente pentru cremă
2 1/2 căni nuci caju (înmuiat câteva ore în apă şi scurs)
1 ceaşca unt de cocos
2 lămâi sau 2 portocale (zeama şi coaja rasă)
2 linguriţe esenţa de vanilie (recomandat să foloseşti extract de vanilie)
puţină sare
3/4 ceaşca miere de albine
Mod de preparare
1. Pentru a prepara crusta se pun nucile în robotul de bucătărie până se fărâmiţează. Apoi se adaugă restul ingredientelor şi se mixează până ce vei obţine o compoziţie lipicioasă. În cazul în care nu ţi se pare suficient de lipicioasă, poţi să mai adaugi curmale. Aşază compoziţia într-o formă de tort cu fund detaşabil, se nivelează cu ajutorul degetelor şi se introduce în congelator;
2. Pentru prepararea cremei ai nevoie de un robot de bucătărie în care să mixezi toate ingredientele;
3. Se toarnă crema peste crustă şi se introduce din nou în congelator pentru câteva ore, iar după ce se întăreşte se poate muta în frigider până la momentul servirii;
4. Poţi să ornezi prăjitura cu câteva felii de portocale sau să prepari un sos din felii de portocale amestecate in blender cu cateva linguriţe de miere.
unt de cocos eu sincer nu am vazut prin magazine, dar presupun ca in locul lui ar fi branza mascarpone care aia merge sigur la cheesecake.
doamne dar ce ingrediente...si chiar ...nici urma de cheese. grozav.
unde este cheese-ul de la cheese cake?