Clatite traditionale sarate
Desert / 05.02.2010

Mod de preparare

Clatitele sarate iti ofera o infinita posibilitate. Merg umplute cu piure de spanac, cu ciuperci (calite in ulei cu sare si piper, cu un catel de usturoi si legate cu  sos alb), sau carne tocata (calita bine impreuna cu ceapa, sare si piper si un galbenus, doua). Nu in ultimul rand merg foarte bine cu varza murata, calita.

Ruleaza clatitele sarate, cu ce umplutura vrei, aseaza-le intr-o tava unsa, care merge la cuptor, si lasa-le 20 de minute in cuptor, la foc potrivit. Serveste-le calde, simple, sau cu smantana, ori iaurt. Poti incerca si clatite sarate, cu file de peste afumat, icre sau jambon.

Ingrediente: Se prepara la fel ca cele dulci, doar ca nu mai pui deloc zahar, iar in loc de patru oua intregi, se pun doua oua intregi si trei galbenusuri. Ouale intregi impreuna cu galbenusurile se bat bine, cu un varf de cutit de sare si apoi se adauga uleiul. Mai departe se prepara la fel. Se pun si in clatitele sarate arome, in functie de umplutura lor. Cimbru merge in aluatul de clatita pentru cele care vor fi umplute cu carne ori legume, seminte de marar pentru clatitele cu varza, leustean uscat pentru cele umplute cu spanac, sau nucsoara pentru cele umplte cu branza. Pune rozmarin uscat in aluatul clatitelor care vor fi umplute cu peste.
  • mami3dulce, luni, 08.02.2010 16:25
    imi plac la nebunie clatitele

    am facut pana acum numai dullci ,si crede-ma ca le fac minunate,dar vreau sa fac si sarate banuiesc ca nu sunt rele,imi surade ideea

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro