Cornulete fragede
Ingrediente
2 cesti untura, 1 ceasca bors, 2 plicuri drojdie uscata, sare,faina cat cuprinde, coaja de lamaie, gem pentru umplutura (dupa preferinta – eu am folosit gem de prune amestecat cu nuca macinata), zahar pudra pentru decorat
Mod de preparare
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez. Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute. Se pudreaza calde.
Am facut aceasta reteta o data acum o fac pentru a doua oara este excelenta .. :)
aceasta reteta de cornulete o faceam foarte des tecind anii am uitato acum ca am regasito deabia astept sa o fac este foarte gustoasa si mai ales se topesc in gura.