Ingrediente
800-1 kg faina 150 gr zahar 250 ml lapte 1 cub drojdie (25gr) 125 mg margarina 3 oua 2 galbenusuri 50 gr cirese confiate 100 gr coaja de citrice glasata 150 gr stafide zahar pudra pentru ornat un praf de sare coaja de lamaie
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lape si se toarna in gropita.Se lasa sa creasca la caldura circa 30 minute. In restul de lapte se topeste margarina se adauga ouale batute, galbenusurile,mirodenii si coaja de lamaie. Se toarna in vasul cu faina si se framanta aluatul.Se acopera si se lasa sa creasca la caldura timp de circa 30 minute. Se adauga in aluat ciresele tocate,coaja de citrice glasata si stafidele.Se framanta din nou aluatul. Se aseaza in forme unse cu grasime,si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se coace coronita pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.