Tort cu ananas
Desert / 23.04.2013

Ingrediente

6 oua 6 linguri de zahar (130g) 6 linguri de faina (150g) 2 cutii compot de ananas 200 g frisca 1 lingura amidon 1 lingurita praf de copt 1 zahar vanilinat 1 portocala pt decor

Mod de preparare

Separam ouale, iar galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul se dizolva. Pentru rezultate rapide si usoare, folositi un mixer:) Albusurile le batem spuma tare si le amestecam usor cu galbenusurile, stiti cum... amestecand de sus in jos, ca sa ramana aerata si flufy compozitia. Adaugam faina treptat, impreuna cu praful de copt, si continuam sa amestecam cu grija. Aluatul il turnam intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180 - 200 grade timp de 30 - 40 de minute. Tortul e facut daca trece testul scobitorii, adica daca infigem o scobitoare in tort si aceasta iese curata. Cat timp lasam blatul sa se raceasca, pregatim crema. Scurgem ananasul si pastram zeama pentru ca o vom folosi la insiropat. Zdrobim jumatate din ananas folosind piciorul vertical al mixeruluisi il punem la foc impreuna cu 5 - 6 linguri de sirop si lingura de amidon. Fierbem crema la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Cand este gata, o lasam sa se raceasca. Acum avem toate componentele gata, trebuie doar sa aranjam tortul: taiem blatul pe jumatate, insiropam jumatatea de jos cu suc de ananas, punem crema, asezam cealalta bucata de blat si o insiropam. Batem frisca si imbracam tortul in frisca. Il ornam cu bucati de ananas si portocala..

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro