Cozonac cu nuca si stafide
Desert / 24.04.2013

Ingrediente

Cacao - 1 1/2 lingura Drojdie - 1 plic Esenţă de rom - 4 ml Făină de grâu - 500 gr Lapte - 200 ml Miez nucă - 200 gr Sare - 1/4 lingurita Stafide - 50 gr Unt - 100 gr Zahăr tos - 175 gr Zahăr vanilat - 2 plicuri

Mod de preparare

Pas 1 Aluatul: Amestecam faina cu drojdia uscata si o lasam 15 minute. Apoi adaugam galbenusurile de ou frecate cu sare, 100 gr zahar tos, un plic zahar vanilat, 2 ml esenta de rom si laptele caldut. Framantam aluatul sa se incorproreze bine ingredientele apoi adaugam untul topit putin cate putin si framantam pana ce aluatul se dezlipeste de pe marginile vasului. Acoperim vasul si lasam sa creasca aluatul la loc cald, ferit de curent. Pas 2 Umplutura: Batem albusurile cu 75 gr zahar tos. Adaugam 1 lingura de cacao, 2 ml esenta de rom, 1 plic zahar vanilat , migdalele maruntite la robot si stafidele ( dupa ce acestea au fost oparite putin). Amestecam bine pana ce se omogenizeaza compozitia. Pas 3 Aluatul crescut il intindem cu mana pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si peste el intindem umplutura. Il rulam si il asezam in forma de cozonac, unsa cu unt. Pas 4 Lasam cozonacul sa mai creasca si in forma apoi il ungem cu galbenus de ou si il punem la cuptorul incins. Primele 10 minute se va coace la foc iute, apoi se va lasa sa coaca la foc mic pentru cca 40 minute Pas 5 Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in forma, apoi il scoatem din forma si il taiem dupa ce s-a racit.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro