Ingrediente
1 pachet de drojdie 1/2 cana apa calduta 1/2 cana zahar granulat 1 lingurita sare 3 1/2 pahare faina (impartite) 2 linguri margarina 2 oua (batute)
Mod de preparare
Intr-un bol punem drojdia , apa, lingurita de zahar si sarea si amestecam pana cand drojdia se dizolva. Adaugam 1-3/4 cani de faina si amestecam bine. Dupa ce am adaugat faina si am amestecat, acoperim bolul si il lasam intr-un loc usor cald pana cand cantitatea de aluat se dubleaza, proces ce dureaza aproximativ 45-50 de minute. Intre timp amestecam margarina cu restul zaharului pana cand acesta din urma se topeste si se formeaza o crema. Ouale batute le turnam in aluat impreuna cu faina ramasa, dupa care amestecam bine. Aluatul va deveni usor moale. Il acoperim si il lasam in continuare la crescut. Dupa ce s-a scurs timpul de crescut, turnam aluatul pe o masa acoperita cu faina si il impartim in 12 fragmente egale. Fiecare parte de aluat o modelam in forma unei chifle de aproximativ 4 centimetri in diametru. Asezam apoi chiflele pe o foaie de copt unsa bine cu ulei si turnam topping-ul peste fiecare. Le acoperim si le mai lasam la crescut aproximativ o ora, pana cand se dubleaza marimea. Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius si le lasam la copt aproximativ 15 min, pana cand marginile devin aurii. TOPPING: Intr-un bol, amestecam bine zaharul, margarina, sarea si scortisoara, dupa care adaugam galbenusul de ou si faina. Amestecam compozitia pana devine faramicioasa. Se serveste atat rece, cat si cald.