Desert de post: Tort cu banane, unt de arahide şi biscuiţi digestivi
Desert / 03.03.2015

Ingrediente

Pentru blat ai nevoie de:
1/2 cană cu biscuiţi digestivi de post, măcinaţi în robotul de bucătărie;
2 linguri unt de cocos/palmier, topit într-un vas cu apă fierbinte;
puţin zahăr brut, după gust;
1 baton de vanilie, mărunţit împreună cu biscuiţii.

Pentru cremă ai nevoie de:
2 linguri unt de arahide făcut în casă;
2 banane;
1 lingură seminţe de chia (opţional);
puţină zeamă de lămâie.

Pentru ornat:
ciocolată neagră de post;
chips din banane.

Mod de preparare

1. Se amestecă biscuiţii cu untul de cocos/palmier topit şi cu zahărul brut, după care se presează în forma pentru tort.
2. Se mixează în robotul de bucătărie bananele, după care se adaugă untul de arahide, seminţele de chia şi zeama de lămâie.
3. Se toarnă crema peste blatul din biscuiţi şi se introduce la frigider câteva ore.
4. Se topeşte la abur ciocolata fondantă cu multă cacao şi se ornează tortuleţul.

  • Petofi Maria, marţi, 03.03.2015 12:53
    De lucru

    Ingrediente Sos de iaurt cu usturoi 125 ml iaurt, 5 catei de usturoi, 20 ml ulei , sare si piper dupa gust, 1 lingurita de patrunjel tocat fin. Preparare Sos de iaurt cu usturoi Usturoiul se curata si se pisaeza. Se amesteca cu ulei, sare si piper pentru 1 min. Se adauga iaurtul, verdeata si amestecam. Sosul de iaurt cu usturoi se pune la rece pentru 30 min, apoi se serveste. Dupa preferinta se serveste imediat. Ideal pentru puiul marinat la cuptor! Pofta Buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro