Creveţi marinaţi, la grătar
Mancaruri / 04.03.2015

Ingrediente

1 kilogram creveţi mari, curăţaţi şi decorticaţi, cu codiţe
1 cană ulei de măsline
1/4 cană pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
sucul de la o lămâie
2 linguri cu sos de ardei iute
3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
1 lingură cu pastă de tomate
2 linguriţe cu oregano uscat mărunţit
1 linguriţă cu sare
1 linguriţă piper negru măcinat
ţepuşe pentru frigărui

Mod de preparare

Amestecă într-un bol uleiul de măsline cu pătrunjelul, zeama de lămâie, sosul iute, usturoiul, pasta de tomate, oregano, sarea şi piperul.
Păstrează puţin din sosul obţinut, iar restul toarnă-l într-o pungă resigilabilă, peste creveţi.
Sigilează şi lasă în frigider la marinat timp de două ore.
Încălzeşte grătarul la temperatură medie.
Scurge creveţii de sosul de marinată.
Înfige fiecare crevete pe băţul de frigărui, o dată lângă coadă şi încă o dată lângă cap.
Unge grătarul cu puţin ulei, apoi pune frigăruile şi lasă-le timp de cinci minute pe fiecare parte sau până ce creveţii devin opaci, ungându-le frecvent cu sosul de marinată păstrat.
 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro