Înghețată pe băț cu pepene roșu și kiwi
Desert / 08.07.2017

Ingrediente

4 căni cu pepene roșu tăiat cubulețe, fără sâmburi
5 kiwi curățați de coajă, tăiați bucățele
150 de grame de zahăr
180 ml de apă

Mod de preparare

Într-o crăticioară, fierbe la foc mediu apa și zahărul, până când zahărul este complet dizolvat.
Pune bucățile de pepene în blender, adaugă două treimi din siropul de zahăr și amestecă până obții o consistență omogenă.
Pune 12 forme pentru înghețată pe o tavă întinsă.
Împarte amestecul de pepene în mod egal în forme, umplându-le trei sferturi.
Pune bețele pentru înghețată în fiecare cupă, dacă formele nu sunt deja prevăzute cu bețe.
Pune tava la congelator și las-o timp de cel puțin două ore.
După ce piureul de pepene a înghețat, mixează în blender bucățile de kiwi cu restul de sirop din zahăr.
Împarte apoi amestecul de kiwi în cupele de înghețată cu pepene, umplându-le până aproape de gură.
Pune la congelator și lasă timp de cel puțin o oră.
Poți păstra înghețata în congelator până la două săptămâni.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro