Supă rece de dovlecel
Ingrediente
2 dovlecei
50 gr unt
1 lingură vegeta naturală
1 ceapă mare
200 gr iaurt
sare
mărar
Mod de preparare
Topeşte untul şi căleşte ceapa tocată mărunt până se înmoaie. Taie apoi dovleceii în formă de cubuleţe şi pune-i în oală peste ceapă. Toarnă apă cât să acopere cubuleţele de dovlecel. Adaugă vegeta şi sare. În cazul în care foloseşti concentrat de cumpărat, nu mai trebuie să adaugi sare.
Lasă la fiert 15-20 de minute la foc mediu, până când dovlecelul e fiert. Ia oala de pe foc şi scurge jumătate din apă, apoi lasă supa să se răcească.
Adaugă iaurtul şi amestecă bine, după care presară mărarul tocat şi drege compoziţia cu sare, după gust.
Pune supa la frigider şi las-o câteva ore să se răcească. Se serveşte rece, cu pâine prăjită.