Negresa
Desert / 29.08.2008

Mod de preparare

Gustul intens de cacao te va cuceri definitiv.

Ingrediente si cantitati:

8 patrate mari de ciocolata pentru prajituri
1 ceasca de unt
5 oua
2 cesti cu zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 1/2 ceasca de faina
1 lingurita cu sare
2 cesti cu alune prajite si macinate

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius si unge cu ulei o tava, apoi tapeteaz-o cu faina.
2. Topeste ciocolata si untul la flacara mica. Intr-un castron, amesteca, folosind un mixer setat pe viteza crescuta, ouale, zaharul si esenta de vanilie, timp de 10 minute.
3. Incorporeaza amestecul de ciocolata topita, faina si sarea, pana formezi un aluat cremos. Adauga apoi alunele macinate.
4. Pune prajitura in tava si las-o sa se coaca in cuptorul incis timp de 35-40 de minute. Cand este gata, las-o sa se raceasca, apoi o poti servi cu frisca deasupra. Pofta buna!

 

  • Mr.Bean, miercuri, 04.09.2019 15:49
    Negresă

    Prăjitura arată foarte bun, mă voi apuca să o fac chiar acum!!!!

  • maria, miercuri, 13.02.2013 19:28
    negresa

    perfecta foarte buna am ancercato!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • adriana, marţi, 02.10.2012 15:20
    negresa

    ingredientele sunt simple chiar si mie mi-ar reusi aceasta reteta super delicioasa

  • andreea, miercuri, 29.06.2011 20:53
    negresa

    ingredientele sunt simple chiar si mie mi-ar reusi aceasta reteta:D:D:D:D:Dcred ca o sa o fac sambata

  • andreea, miercuri, 29.06.2011 20:51
    negresa

    nu am ce zike prajitura arata foarte foarte bine si cred c este si foarte gustoasa asta e parerea mea .....eu am 15 ani si imi plac foarte mult retele de aiki

  • gabriela, sâmbătă, 23.04.2011 13:41
    explicatie incompleta

    faina si sarea se pun in ciocolata si dupa aceea se amesteca cu ouale,esenta si zaharul sau se pune faina in amestecul de oua esenta etc? si se pune apa in ciocolata? cand se topeste? multumesc

  • alinutza, joi, 07.10.2010 09:24
    bunnn

    Este o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine - Negresa

  • anna, vineri, 17.09.2010 17:13
    negresa

    foarte rautaciuosi unii oameni....vad ca fac comentarii la misto....

  • cezar, miercuri, 30.12.2009 18:10
    negresa

    negresa pare foarte delicioasa face si mama de revelion

  • carina, miercuri, 16.12.2009 15:38
    negresa

    negresa pare foarte delicioasa! o sa incerc sa o gac si eu!

  • marius, vineri, 16.10.2009 17:31
    negresa

    dar cestile in ce se masoara? in kg :) ? ar fi mai de folos niste date mai exacte la gramaje

  • ana, duminică, 29.03.2009 21:55
    negresa, ciocolata

    cu ce se masoara patratele de ciocolata? cu metru>, CM? sau? astept raspuns, multumesc.

  • CARLA, sâmbătă, 28.03.2009 03:11
    negresa

    O intrebare pentru cine a postat aceasta reteta? cum sa fie ceasca? cobalt, yena sau portelan ca sa stiu ce masura trebuie sa aiba.....ca fiecare ceasca e diferita ca marime scuze nu se poate masura in gr. si ml.? multumesc

  • elena, sâmbătă, 07.02.2009 17:15
    negrese

    imi place foarte mult retetele care le aveti in internet.un 10 pt voi

  • kamitza, marţi, 03.02.2009 18:09
    negresa

    serios, bunica ta avea mixer? ia incearca sa bati ouale cu telul, pana stau pe tel, atunci sa vezi rezultate...

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro