Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide
Desert / 27.04.2013

Ingrediente

Pentru aluat: un pahar faina ½ pahar zahar pudra 1 ou 100 g margarina 2 linguri cacao 1 plic zahar vanilat 1 pahar lapte 1 plic praf de copt Pentru umplutura: 500 g branza de vaci 2 oua 1 pahar zahar pudra 80 g unt 1 plic zahar vanilat coaja rasa de lamaie 2 linguri faina 100 g stafide Penru glazura: 3 linguri apa 4 linguri zahar o lingura cacao o lingura unt o lingura nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Incepem sa preparam reteta astfel: Margarina se freaca cu oul si zaharul, supa care se adauga faina, cacao, praf de copt stins cu zeama de lamaie, zahar vanilat si lapte (atat cat sa se obtina un aluat de consistenta unuia de chec). Pentru compozitia de pasca se freaca untul cu galbenusurile si zaharul, se adauga branza data prin sita, faina si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma si stafidele. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. 3/4 din aluat se pun la cuptor, pana se intaresc. Se pune crema de branza, apoi restul de aluat si se pune din nou la cuptor. Pentru glazura, se fierb toate ingredientele, iar cand pasca s-a racit se toarna glazura si se intinde cu un cutit. Se aseamana foarte bine cu pasca cu ciocolata. Mod de servire Se serveste cu nuca de cocos.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro