Placinta cu branza si piersici
Desert / 01.02.2013

Ingrediente

Aluatul

250 g faina
2 linguri zahar
125 g unt moale
1 ou
1 zahar vanilat

Umplutura

500 brînza de vaci
300 g piersici proaspete sau din compot
180 g zahar
3 oua
60 g amidon
1 lingura coaja de lamîie(razuita)

Mod de preparare

Punem toate ingredientele pentru aluat în vasul robotului,
si framîntam.Cînd se aduna în 2-3 bucati,îl scoatem din castron,
si framîntam putin pe masa de lucru.Îi dam forma de bila,dam la rece 20 de minute.
Întindem aluatul între doua foi de hîrtie de copt,
dupa care îl asezam în tava unsa cu unt.
Întepam cu furculita(asa nu face fundul bolta )
si dam tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 7-8 minute.
Batem ouale cu zaharul,pîna îsi tripleaza volumul.
Adaugam brînza de vaci,si coaja de lamîie,amestecam.
Punem si amidonul,dupa care mixam bine.
O parte din crema de brînza,o punem în forma de aluat.
Presaram piersicile, taiate cubulete, deasupra.
Turnam si restul cremei.Nivelam,si mai adaugam un strat de piersici, taiate felioare subtiri, pentru orament si apoi dam tava acoperita cu folie de aluminiu,
în cuptorul încalzit în prealabil la 200°C,timp de 20 minute.
Descoperim tava,coborîm temperatura la 170°C,si mai lasam înca 30-40 minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro