Placinta cu dovleac
Desert / 30.01.2013

Ingrediente

Pentru foietaj: 500 gr. faina, 200 gr. unt, 1 ou, 1 lingura ulei, 1 lingura otet, sare
Pentru umplutura e necesar 1 kg dovleac, zahar vanilat, 3-4 linguri de zahar

Mod de preparare

Se amesteca oul cu uleiul, otetul si sarea si se adauga 250 ml de apa. Se incorporeaza faina si se framanta bine. Se intinde apoi o foaie care se unge cu jumatatea din cantitatea de unt, apoi se pune la fridiger aproximativ 30 minute. Se repeta operatiunea cu untul ramas si se pune din nou la frigider pentru alte 30 minute.
In acest timp se rade dovleacul si se caleste impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Aluatul se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi intre care se aseaza dovleacul. Se coace 35-40 minute. La final se pudreaza cu zahar.

  • cosmescu, duminică, 02.11.2014 13:31
    comentariu

    Azi incerc si eu pentru prima data aceasta reteta.Sper sa_mi reuseasca.Multumesc.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro