Placinta de mere si pere
Desert / 31.01.2013

Ingrediente

Pentru aluat:
- 750 g faina
- 150 g zahar
- 100 ml ulei
- 3 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
- lapte sau iaurt
- sare.
Sirop pentru uns:
- 1 lingura de apa
- 1 lingura de zahar.
Pentru umplutura:
- 800 g pere
- 200 g mere
- 1 cana de zahar
- 1lingurita de miere.

Mod de preparare

Aluatul: Se bat spuma ouale cu zaharul simplu si cel vanilat, se adauga uleiul, prafiul de copt stins in otet. Apoi se adauga faina treptat, in ploaie. Iar la final se adauga laptele, atat cat este nevoie sa se formeze un aluat bine legat. Se lasa aluatul la crescut jumatate de ora timp in care se face umplutura: se scoate atat mijlocul perelor cat si al merelor si se dau prin razatoarea mare. Apoi se pun in cratita rasatura, se pune si zaharul si dupa 5minute mierea si se lasa pe foc pana mai scade zeama care o lasa fructele. Dupa care se intinde aluatul, se face o turta mare ca la cozonac si se pune umplutura racita si se ruleaza ca la cozonac. Se face un sirop din zahar si apa, se lasa pe foc pana fierbe.Se tapeteaza o tava cu ulei si faina, se pune placinta apoi se unge cu sirop si deasupra se presara siruri paralele de zahar. Se lasa la cuptor pana se rumeneste.Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro