Mod de preparare
O reteta de o simplitate perfecta. Gustoasa si ieftina.
Ingrediente:
1 l lapte, 15 linguri de zahar, cinci linguri cu varf de cacao, zahar vanilat, 250 grame unt, esenta de rom, 700 grame biscuiti simpli, 200 grame stafide, 200 grame rahat, 200 grame nuci.
Preparare:
Rupe biscuitii in bucati si pune-i intr-un vas mare. Adauga rahatul taiat bucati, nucile sfaramate bucatele si stafidele.
Pune intr-un vas, pe foc, o lingura de zahar si las-o sa se topeasca, fara sa se arda. Adauga putina apa, cateva linguri, si cand s-a desfacut tot zaharul caremelizat, adauga laptele si restul de zahar. Cand s-a topit bine zaharul, da deoparte si dupa ce s-a racorit, adauga unt, cacao si arome.
Lasa sa se racoreasca bine, cat sa poti baga degetul, si rastoarna totul peste amestecul cu biscuiti. Amesteca. Imparte in doua sau trei si, folosind folii de celofan, formeaza “salamul”. Da la rece si serveste taiat in felii, simplu sau cu frisca.
Sfat Eva: Poti renunta la rahat si dubla cantitatea de nuci si stafide. O sa rezulte un salam de “lux”. Poti tapeta celofanul cu nuca macinata, dupa ce l-ai udat putin sau l-ai uns cu unt.
AM ANCERCATO DAR A VENIT PREA MUALE
Foarte foarte mult lapte...compozitia foarte moale.cine a facut reteta este un bucatar fara experienta..Am pus jumate din cantitatea de lapte si a iesit foarte moale..
am mai facut o data salam de biscuiti dupa o alta reteta dar am uitat-o acum cateva zile am cautat iar si am gasit aici am facut exact dupa reteta si mia iesit torocala:)))) am mai adaugat un pachet de biscuiti dar tot nu a fost de ajuns..fiind noapte am bagat la frigider salamul asa cu speranta ca se va mai intarii dar nimic nu se putea manca asa ca....am ramas cu pofta.
cu sigutanta o sa probez si ieu pare delicios :-)....!!!
E o bomba calorica. Se mai poate reduce nr de calorii dand 2 lamai prin masina , amestec cu biscuiti dietetici, crema de cacao dietetica, mai putin rahat.
intr-adevar cam mult lapte...exagerat de mult:))))))))sunteti mortali oricum
e foarte bun mai ales cu banana
Eu cred ca e buna.am sa folosesc petiber biscuitii cei mai simpli
nu cred ca o sami iasa pentru ca nu am pus destul unt si am complectat cu margarina pentru parajituri va anunt daca mi-a iesit
Noi ne pregatim de paste,este in mai putin de o luna,da-ti retete noi Atrecut de mult Craciunul
eu folosesc vin alb cu care sting rahatul topit partial in teflon! in rest , adaug unt , cacao , nuci si alune ! evident , nu uit biscuitii!!!e un deliciu!
Bai da cu laptele ce faci?...nicaieri nu apare...am muls degeaba vaca??
cand va iese prea moale compozitia¨{se vede cand invartiti},puteti sa mai adaugati niste biscuti pana va iese cum trebuie
intradevar e prea mult lapte ... si reteta nu prea e buna laptele nu e pus cand trebuie! va sugerez sa incercati alta reteta... multumesc!
Daca pui un kg de biscuiti si 500 gr. unt o sa vomiti dupa prima felie. o sa iasa foarte gretosi.
este adevarat e prea mult lapte ,se poate face si cu margarina .dar trebuie biscuiti populari cei tari pt ca cei care sant fragezi se fac chisalita cand se pune laptele .si da se poate si fara rahat.
la cantitatea de lapte din reteta trebuie cel putin un kg de biscuiti si 500g de unt sau margarina sa o lege compozitia, in rest e ok, fara nuca, stafide sau rahat, e ca sarmalele fara varza.
foarte bun am 13 ani si iam facut o surpriza tatalui meu si a iesit foarte bine si este ff delicios
acum il incerc...mersi pentru reteta, dar si pentru comentarii. Cred ca o sa pun si eu mai putin lapte...
sunt f curioasa cum o sa iasa,pt.k am citit din comentari si una spune ca nu a iesit alta ca a iesit f bun,o sa il fac sa vad....SARBATORI FERICITE LA TOATA LUMEA!!!
Este prea mult lapte( si am pus 800 ml).A iesit f.moale, nici nu puteai sa rulezi compozitia.Gustos dar imposibil de dat o forma.Daca vreti sa faceti reteta asta ,schimbati cantitatile sau mai bine,cautati alta reteta.
Va rog sa modificati cantitatea laptelui se pune doar 750 ml, nu 1 litru de lapte..
reteta este foarte buna ,dar de cate ori o fac nu ajunge pana la venirea musafirilor pentru ca am niste mancaciosi care nu poate sa astepte venirea musafirilor
Foarte buna reteta.Merge tot laptele....depinde ce fel de biscuiti folositi.Cei mai buni biscuiti sunt cei simpli care se aseamana cu petit beurre........nu cei cretosi....POFTA BUNA!...SARBATORI FERICITE!
cred ca ai pus prea mult lapte
eu am facut la 1/2 kg de biscuiti, 150ml lapte, deci...categoric lapte e mult prea mult. Se poate si fara nuci, si fara rahat, si fara stafide, le inlocuiesti cu ce vrei, eu de ex, am pus stafide si nuci cu gramada dar nu am pus unt si a iesit super..
prea mult lapteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ma nene,cum vrei sa se intareasca?m-am facut de tot rasul cu reteta asta ar trebui modificata
cite grame de biscuiti trebuie
E fff. bun salamul de biscuiti...dar daca iti plac visinile din visinata poti inlocui rahatul cu visine...va iesi mai aromat si mai putin dulce...mai sunt si persoane cu probleme....nu va ametiti...pofta buna.
nam bani as manca si eu asa ca dau la laba
asta da, e fff bun, bun, bun
poi ce sa zik nush cum e ca acum fak dar sper sa iasa mult eo nu am pus mult lapta ca n-am avut asa ca tre sa strig PREAS MULTA APPAAA!=))
bah fratilor e prea mult lapte in pana mea ...am stricat totzi biscuitzi nu mea iesit nimik e prea moale de stiam puneam mai putzin ..am pus un kil de biskuitzi petit beurre si lapte a fost prea mult ..cam 500 tre sa fie ..asta ..asa invetz
dar fara rahat nu se poate ca mie nu imi place rahatul
stiti care-i problema cu laptele?dupa ce se toarna peste ingrediente nu specifica in reteta,dar eu stiu ca trebuie sa treaca putin timp,ca amestecul de biscuiti sa absoarba bine laptele ,apoi se modeleaza. sunt sigura ca laptele e cat trebuie,dar trebuie mai multa rabdare.succes.reteta e ok!
pai eu sincer nu mai inteleg nimic,,,uni zic k e prea mult lapte alti k e prea mult zahar ,,alti k a iesit fff buna.pana la urma ce sa inteleg'?
sper sa iasa bun
am incercat toate retetele si a fost foarte bun SUPEER
voi incerca si eu in seara asta sper ca imi va iesi:*:*:*
faceam aceasta reteta acum 10 ani,cand nu erau atatea ,informatii, si fara lapte ,fara unt, si tot iesea excelenta,mi se par multe ingrediente !
eu cred ca e foarte mult lapte
eu fac de fiecare craciun cand vin copii din sat la colindat
acest salam a iesit ff mucegait si e prea mult lapte prea mult rahat faceti fratiloor si voi o reteta fara atata lapte
Pare usor de facut, o sa-mi fac impreuna cu fetita mea:)
Intradevar este cam mult lapte. Eu am pus 500ml lapte la 800gr biscuiti..... si tot cam molisor este. Deci...... cam mult lapte.... cam foarte mult lapte!!!
voi incerca si eu....sper sa-mi reuseasca
gustul la salamul de biscuiti e ff buna un pic cam mult zahat si FFFFFFF MULT LAPTE!!!!!!!imi pare tare rau cam am stricat ingredientele
am facut retita ta si a iesti misto.mersi
aceasta reteta este bunisoara dar mai buna e a lu mamica
am incercat reteta este fffffff buna dar cam moale si am pus mai putin lapte nu cred ca este corecta reteta sau depinde de biscuiti pentru ca uni sunt mai grosi si alti mai suptiri . asa ca aveti grija si luati aminte.
se poate inlocuii untul cu maragarina?
ok reteta, insa cred k prea mult lapte. a iesit foarte moale :((
pentru mioara: zaharul ars da un gust bun si leaga prajitura. merge si fara, doar daca te grabesti. pentru ADRIANA: imi pare bine ca ti-a iesit prajitura! pentru anca: sunt 700 de grame de biscuit in reteta, adica aproape un kilogram, plus untul, plus zaharul ars. Nu are cum sa iasa moale! Poate cantitatea de biscuiti nu a fost suficienta sau ai folosit prea putin unt. Si foloseste doar unt. nu merge cu margarina! pentru tania: sunt fericita ca a iesit! ce fel de biscuti ai folosit? tare mi-ar fi placut sa gust!!! pentru Aniela: excelenta solutie! pentru oana si BYBYKA828: cum a iesit? pentru Florin: sa fie chiar adevarata vorba cu barbatii care sunt cei mai buni bucatari? pentru Geany: FELICITARI! pentru TATIANA : draga mea, care este reteta ta? pentru oredana: cum a iesit?
ma numesc lori si sunt din tgv stau in in mic 3 in blocul b02 .mis se pare foarte mult 1 l de lapte eu am sa pun jumatate.
PENTRU CRACIUN SCAP REPEDE CU ACEASTA PRAJITURA;MI-A PLACUT IDEEA CU LINGURA DE ZAHAR TOPIT.CARE CRED CA-I DA GUST DE CARAMEL.FAC ODATA PE AN PRAJITURA.LAPTELE ESTE PREA MULT.MULTUMESC.
O sa incerc si eu reteta.Daca cei de mai sus spun ca in reteta scrie ca e prea mult lapte, atunci nu puneti tot laptele in compozitie dintr-o data, punetil treptat.
buna eu am 16 ani si imi place foarte mult sa gatesc .... am incercat aceasta retzeta si mama s-a iumit de cat de bun a iesi ;) multumim pt indicatii pup
am incercat reteta shi a ieshit foarte bun shi nu este mult lapte
Nu am incercat reteta, dar o sa fac acest lucru cat de curand...sunt curioasa cum iese cu zaharul acela carameliza :-/ O sa pregatesc si va anunt cum a iesit!
Eu stiu ca se pune lapte sa se inmoaie biscuitii asa ca pui cu masura nu pe tot oadata. Pofta buna
este prea mult lapte am avut nevoie de 1,700 kg biscuiti si a iesit foarte bun
am incercat reteta, dar nu a ieit destul de tare salamul ! e prea mult lapte in reteta !!! sau nu e scrisa bine cantitatea de 1 l ???
am incercat aceasta reteta si eu,dar fara stafide,nuci si alte ingrediente.a iesit bun salamul.
de ce sa arzi zahar cind ai in reteta 5 linguri cacao ?se poate si fara si prajitura are un gust mai bun