Ingrediente
6 lingurite cu varf de cafea 1/2 sticluta cu esenta de rom 400g piscoturi Savoyardi 4 oua 7 linguri cu varf zahar 500g (2 cutii) supercrema Mascarpone 1 plic praf de frisca cacao pentru ornat
Mod de preparare
Se face o cafea din 2 cani mari de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone si se amesteca cu mixerul pana devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma (si 2-3 lingurite zahar pudra) dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve în lapte) si se mai bate cu mixerul pana se încorporeaza praful de frisca în spuma. Se amesteca cele doua compozitii cu o paleta sau lingura, usor, de jos in sus (cea cu albusurile si cea cu galbenusurile) si compozitia se introduce în congelator (5-10 min max). Se adauga esenta de rom în cafeaua racita. Se înmoaie scurt piscoturile în cafea, unul cate unul. Se tine o secunda piscotul în cafea, caci altfel se înmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm înaltime, în care sa încapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul langa altul (tava de friptura e perfecta). Se aseaza un strat de piscoturi în tava. Se întinde jumatate din crema preparata, dupa care se aseaza iar un strat de piscoturi si deasupra se întinde restul de crema. Se presara cacao deasupra cu ajutorul unei strecuratoare de ceai; Se tine o zi la frigider, ca sa se patrunda piscoturile.