Spaghete cu ansoa si ardei
Paste / 10.05.2013

Ingrediente

2 linguri de ulei de masline 1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si tocat marunt 1/2 ardei gras galben, curatat de seminte si tocat marunt 1 ceapa, tocata marunt 200 g rosii tocate, din cutie 2 catei de usturoi, tocati marunt 60 ml vin rosu 60 ml vin alb 1 mana de verdeturi (busuioc, patrunjel, rozmarin) 160 g spaghete 25 g ansoa, scurse si tocate marunt 1/2 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt 6 masline negre, curatate de samburi si tocate 1 lingura de capete, bine scurse sare piper negru, proaspat macinat patrunjel proaspat, pentru ornat

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa, ardeii grasi, ardeiul iute, rosiile si usturoiul. Se gatesc la foc mic, amestecand frecvent, timp de 10-12 minute, pana se inmoaie. Se adauga cele doua vinuri, verdeturile si piperul si se da in clocot. Se fierb incet, fara clocot, amestecand ocazional, alte 10-12 minute. Intre timp se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare. Se scurg bine pastele si se impart intre bolurile individuale. Se adauga in tigaie fileurile de ansoa, caperele si maslinele si se amesteca 1-2 minute. Se toarna sosul peste paste si se servesc imediat, ornate cu frunze de patrunjel.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro