Ingrediente
250 gr branza mascarpone, 2 galbenusuri de ou 150 ml smantana pentru frisca (rece) 20 gr zahar pudra 20 gr zahar tos 1 lingurita esenta vanilie 15 ml rom 1/2 pachet amaretti 1 ceasca cafea expresso cacao pentru pudrat
Mod de preparare
Crema de oua: intr-un vas punem galbenusurile oualor, zaharul tos si romul. Il asezam pe o oala cu apa care fierbe incet si cu un tel batem bine amestecul pe abur, pana zaharul e complet topit. Va dura cam 8-10 minute daca faceti operatia manual. Puteti insa sa folositi si un mixer. Cand zaharul e complet topit (treceti cu degetul pe fundul craticioarei si simtiti daca mai sunt granule netopite de zahar), luati craticioara de pe abur si puneti-o cu fundul intr-un vas in care ati pus apa rece gheata. Continuati sa amestecti cu telul pana crema de oua e racita, cam 3-4 minute. Veti simti cum crema se ingroasa si la final va curge de pe tel in fir gros. Verificati crema cu degetul si cand o simtiti la temp. camerei e gata. Crema mascarpone-ou: frecati bine mascarpone cu esenta de vanilie. Incepeti sa adaugati in ea crema de ou, cate 1 lingura o data, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza. Bateti cu mixerul frisca impreuna cu zaharul pudra, pana frisca sta pe telul mixerului. Crema tiramisu: adaugati frisca in crema mascarpone-oua, in trei transe, amestecand usor cu un tel, astfel incat frisca sa nu se lase. Asezati in cescute de cappuccino (sau ceai) un strat de crema. Deasupra asezati un strat de biscuiti amaretti inmuiati scurt in cafea. Urmeaza apoi un alt strat de crema... se continua pana ceasca e plina, ultimul strat fiind de crema. Crema ramasa se pune in spritzul de patiserie si se orneaza cescutele. Se pudreaza cu cacao.