Placinta italiana
Mancaruri / 24.05.2013

Ingrediente

circa 700 de grame de cartofi, o bucatica de unt, o lingura, doua de parmezan ras, 100 de grame de costita, 500 de grame de carne de vaca macra tocata cu satarul in bucatele mici, o legatura de marar, una de patrunjel si o lingurita de cimbru uscat, sare, piper, ulei, un pahar mic de vin rosu.

Mod de preparare

pun cartofii la fiert, in coaja. Cand sunt fierti curata coaja. Intr-o tigaie incapatoare pune sunca la rumeni, taiata in bucatele mici, apoi carnea de vaca si toate verdeturile tocate marunt. Lasa totul pe foc circa 10-15 minute amestecand. Adauga putin ulei, doar daca este cazul. Stinge carnea cu vin rosu, si lasa totul pe foc, sa fiarba inca 15 minute. Potriveste de sare si piper. Unge o tava, care merge la cuptor, cu unt. Aseaza carnea rumenita, cu tot cu sos, intr-un strat uniform, apoi acopera cu felii de cartofi. Topeste restul de unt, stropeste cartofii si imprastie parmezanul ras. Coace placinta circa 30 de minute la foc potrivit. Ca sa mai compensezi din pacate, serveste placinta cu salata verde.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro