Tiramisu cu capsuni
Desert / 05.06.2013

Ingrediente

600 gr. de capsuni - 400 gr. de piscoturi - 500 gr. de branza mascarpone - 130 gr. zahar - 5 oua - o lamaie

Mod de preparare

Incepeti reteta prin spalarea si taierea capsunilor. Apoi lasati-le pentru o jumatate de ora impreuna cu 2 linguri de zahar, sucul de la lamaie si 2 linguri de apa. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare . Galbenusurile se bat cu zaharul si se amesteca cu branza mascarpone pana devine o compozitie omogena. Se adauga peste compozitie , spuma de albusuri amestecand incet cu o paleta de lemn de jos in sus. Crema este gata , acum pregatiti sucul de capsuni pentru a inmuia piscoturile. Puneti intr-un castron sucul scurs de la capsuni plus jumatate din capsuni taiate in cubulete mici si amestecati cu un blender. Piscoturile si inmoaie in sucul de capsuni cate 15 secunde fiecare .Acum pe fundul unui vas dreptunghiular cu peretii inalti incepeti a pune primul strat de piscoturi pe care acoperiti cu crema de branza mascarpone si capsuni taiate cubulete mici. Incepeti al doilea strat cu piscoturile , crema si capsuni taiate cubulete . Se baga la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro