Ingrediente
Pentru blat 250 g zahar si 250 g miez de nuca 150 ml apa 50 g cacao 8 oua 25 ml coniac 1 plic zahar vanilat Pentru crema 200 ml lapte 2 linguri amidon sau faina 125 g zahar 25 g cacao 150 g miez de nuca 250 g ciocolata de menaj 200 g unt Pentru decor 150g alune/nuci felii subtiri de portocala
Mod de preparare
Pentru blat, pui la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot, pui nuca. Le lasi sa fiarba un minut, apoi le lasi sa se raceasca. Incorporezi treptat galbenusurile, cacaua, coniacul, zaharul vanilat si albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o forma detasabila de tort, tapetata cu hartie.Coci blatul 40 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Prajesti nucile in cuptor, apoi la macini fin. Fierbi la bain-marie laptele in care ai dizolvat zaharul, amidonul si cacaua, amestecand cu o lingura de lemn. Cand crema s-a ingrosat, stingi focul, adaugi ciocolata si omogenizezi. In untul frecat spuma, incorporezi putin cate putin crema racita, apoi nucile. Tai blatul tacit in 3 foi orizontale. Repartizezi crema pe blaturi si o nivelezi. Suprapui blaturile, apoi imbraci cu crema marginile tortului. Decorezi tortul cu alune sau felii subtiti de portocala.