Ingrediente
250ml. lapte dulce, 150g. zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 4 oua, 1 plic gelatina alba, 2 plicuri spuma pentru deserturi cu gust de frisca, 1 conserva de 500g. ananas cuburi, 200 - 250 g. piscoturi.
Mod de preparare
Am fiert laptele cu zahar si vanilie pina s-a topit zaharul. Am batut ouale ca pentru omleta si le-am adaugat in laptele fiert. Am pus din nou pe foc mic si am amestecat continuu pina s-a ingrosat putin compozitia. Atentie ! compozitia nu trebuie sa clocoteasca. Dupa ce compozitia se racoreste un pic se adauga gelatina inmuiata asa cum scrie pe plic, cuburile de ananas scurse bine de sirop si un plic de frisca preparat asa cum scrie pe plic. Eu l-am facut cu lapte si am adaugat trei linguri de zahar tos. Am pus in forma de tort un rind de piscoturi, am turnat compozitia cu ananas, am asezat al doilea rind de piscoturi, am bagat forma intr-o punga de plastic si am dat la frigider pina a doua zi. A doua zi am transferat tortul pe un platou, am preparat al doilea plic de frisca de data asta cu apa si trei linguri de zahar si am imbracat tortul.