3. Maioneză cu nuci caju
Ingrediente
2 pumni cu nuci caju, înmuiate în apă peste noapte1/4 linguriţă cu turmeric2 linguri cu muştar Dijonpuţină sare, după gustpuţină miere de albine, după gust1 lingură cu zeamă de lămâie sau oţetapă cât să se omogenizeze toate ingredientele.
Se mixează în blender până când obţii o pastă cremoasă.
4. Maioneză din conopidă
Ingrediente
2 căni cu conopidă fiartă1/2 cană cu seminţe de floarea-soarelui, înmuiate în apă câteva ore1-2 linguriţe cu muştar Dijonpuţină sarepuţină miere de albine1 lingură cu zeamă de lămâieturmeric pentru culoare.
Se amestecă în blender seminţele de floarea-soarelui cu puţină apă până se transformă într-o pastă.
Se adaugă celelalte ingrediente şi se mixează bine. Eventual se pot adăuga 2-3 linguri cu ulei de măsline extravirgin pentru a ajuta blenderul ca să mixeze compoziţia.