6 reţete de slăbit recomandate de Dr. Oz
Dietă & Fitness · Dieta / 15.10.2012

Nu mai ştii ce mâncăruri să prepari ca să nu simţi că eşti la dietă? Te-ai săturat de salate sau de legume fierte şi vrei să diversifici meniul, dar fără să-ţi pui în pericol silueta? Vezi ce-ţi recomandă celebrul Dr. Oz!

Nu mai ştii ce mâncăruri să prepari ca să nu simţi că eşti la dietă? Te-ai săturat de salate sau de legume fierte şi vrei să diversifici meniul, dar fără să-ţi pui în pericol silueta? Vezi ce-ţi recomandă celebrul Dr. Oz!

 

 

1. Supă cremă de dovleac


Ingrediente

  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 2 linguriţe de unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt răzuit
  • 2 linguri de curry
  • 2 linguriţe de sare de mare
  • 1 linguriţă pudră de chilli
  • 500 grame de dovleac din conservă, congelat sau proaspăt
  • 5-6 căni cu apă plată.



Se căleşte foarte puţin ceapa în unt până când se înmoaie, după care se adaugă usturoiul, ghimbirul şi curry.
Apoi se adaugă sarea, apa şi dovleacul.
Se lasă pe foc mic sub capac aproximativ 30 de minute, după care se mixează în blender.


2. Pilaf de quinoa

În loc de orez, Dr. Oz recomandă folosirea unei alte cereale - quinoa. Aceasta are un conţinut ridicat de proteine.

Ingrediente

  • 1 cană cu quinoa
  • 2 căni cu apă sau supă de pui
  • 1 cană cu boabe de mazăre congelată
  • 1 lingură cu rozmarin proaspăt sau uscat
  • 2 linguri cu smântână cu mai puţină grăsime
  • sare de mare
  • piper.


Se fierbe quinoa în apă, până ce aceasta absorabe aproape tot lichidul. Se încorporează celelalte ingrediente şi se mai lasă pe foc câteva minute.


3. Prăjitura care arde grăsimile

Ingrediente

  • 1 cană cu pudră de cacao
  • 1/4 linguriţă cu piper Cayenne
  • 2 linguriţe cu scorţişoară
  • 1/2 cană cu lapte degresat
  • 1 cană cu stafide
  • 1 cană cu fulgi de ovăz.


Se amestecă în robotul de bucătărie cacaua, piperul Cayenne, scorţişoara, laptele şi stafidele până vei obţine o pastă cremoasă. Adaugă fulgii de ovăz şi porneşte robotul doar puţin cât să încorporeze fulgii în pasta formată. Se pune amestecul într-o caserolă, se nivelează cu mâinile şi se lasă la frigider până se întăreşte.




4. Fursecuri cu unt de arahide

Ingrediente

  • 2/3 cană cu unt de arahide
  • 2 ouă
  • 1/3 cană cu zahăr brun
  • 1/2 cană cu piure de mere sau puţin lapte degresat
  • 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
  • 1 linguriţa cu praf de copt
  • 2 căni cu fulgi de ovăz
  • 3/4 cană cu seminţe de in măcinate
  • 1/4 linguriţă cu sare.


Încălzeşte în prealabil cuptorul. Amestecă împreună ouăle, zahărul brun, piureul de mere, untul de arahide şi esenţa de vanilie. Adaugă apoi, fulgii de ovăz, seminţele de in, sarea şi praful de copt. Ia câte o lingură din conţinut, fă o biluţă şi apoi preseaz-o în tava tapetată cu o hârtie de copt. Se lasă la cuptor aproximativ 10 minute.




5. Supă de năut cu roşii

Ingrediente

  • 4-5 roşii
  • 1 conservă cu boabe de năut
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 căni cu supă de pui sau apă
  • 2 linguri cu pudră de ardei iute
  • 1/4 cană cu zeamă de lămâie
  • 1/2 cană cu pătrunjel tocat.


Amestecă în blender roşiile, năutul, usturoiul, purda de ardei iute şi supa sau apa. Pune apoi supa într-o cratiţă şi las-o să fiarbă aproximativ 10 minute. 

 

 

6. Terci de ovăz pentru micul dejun

Ingrediente

  • 3 căni cu fulgi de ovăz
  • 1 cană cu iaurt degresat
  • 1/4 cană cu miere de albine
  • scorţişoară
  • nucşoară
  • sare de mare
  • nuci sau migdale crude
  • felii de banane sau magiun.


Pune apa la fiert, adaugă fulgii de ovăz şi lasa-i sub capac, la foc mic 3-4 minute. Adaugă apoi iaurtul, mierea, mirodeniile şi fructele/magiunul.

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro