3. Ai grijă la ceea ce mănânci dimineaţa


Fibrele sunt esenţiale la micul dejun, deoarece ele ajută la digestie şi împiedică depunerea grăsimilor. De aceea este de preferat să renunţi la produsele de patiserie cu făină albă (croissant, covrigi, pâine albă, brioşe din supermarket) sau dulciuri rafinate (cereale dulci) care nu aduc niciun beneficiu, numai o cantitate însemnată de zahăr.

În schimb este recomandat să optezi pentru un pahar cu apă călduţă, zeama de la o jumătate de lămâie şi o linguriţă cu seminţe de in măcinate (au un conţinut bogat în fibre). Băutura trebuie consumată pe stomacul gol dimineaţa la trezire. Apoi, poţi să consumi un terci de ovăz sau cereale integrale simple cu fructe uscate sau proaspete alături de un iaurt sau lapte vegetal. De asemenea, smoothie-urile cu lapte bătut sau lapte vegetal, banană, seminţe de in măcinate, fulgi de ovăz, seminţe de chia sunt potrivite pentru dimineţile în care nu îţi este foarte foame.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro