Perele, un ajutor de nădejde în dietă
Sunt surse bogate de fibre, vitamina A, B1, B2, C, K, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, fier, fosfor, cupru, iod şi aduc numeroase beneficii pentru sănătate.
Dulci, zemoase, parfumate şi foarte săţioase, perele reprezină unul dintre cele mai preţioase daruri oferite de toamnă. Sunt surse bogate de fibre, vitamina A, B1, B2, C, K, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, fier, fosfor, cupru, iod şi aduc numeroase beneficii pentru sănătate.Potrivit specialiştilor, perele reprezintă desertul ideal pentru persoanele care şi-au propus să scape de câteva kilograme. Având în vedere că au un indice glicemic scăzut, acest fruct poate fi consumat fără probleme şi de diabetici. Datorită conţinutului bogat de fibre solubile, perele sunt foarte săţioase, reducând pofta de mâncare. Pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti, consumul de pere aduce numeroase beneficii. Iată 4 dinte acestea:
1. Ne protejează de radicalii liberi. Atat cuprul cât şi vitamina C au acţiune antioxidantă şi protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi.
2. Au grijă de inimă şi colon. Deoarece sunt foarte bogate în fibre, acestea reduc nivelul colesterolului "rău" şi astfel şi riscul de boli cardiovasculare, elimină toxinele din colon şi previn apariţia cancerului de colon. De asemenea, fibrele recomandate persoanelor care suferă de constipaţie.
3. Reduc riscul de cancer mamar. Rezultatele unui studiu efectuat pe un eşantion de 51.823 de femei aflate la postmenopauză arată că riscul de cancer mamar este redus semnificativ cu până la 34% la cele care au consumat fructe bogate în fibre.
4. Previn degenerescenţa maculară. Potrivit unui studiu publicat în Arhivele de Oftalmologie, 3 porţii de fructe consumate în fiecare zi reduc cu până la 36% riscul de apariţie a degenerescenţei maculare, principala cauză a pierderii vederii la persoanele în vârstă.