15 alimente benefice şi de evitat pe stomacul gol. Ce trebuie să mănânci dimineaţa

Nutritie / 19.11.2017

Micul dejun este cel mai bun start pentru fiecare zi în care avem nevoie de energie şi credem că ştim care sunt alimentele benefice pentru un mic dejun adecvat.

Cu toate acestea, deşi anumite alimente sunt sănătoase, nu toate sunt bune pentru a fi consumate pe stomacul gol. Iată câteva produse de evitat, dar şi alternativele lor care asigură un început de zi optim, sănătos şi gustos, prezentate de site-ul theheartysoul.com.

Astfel, trebuie să ne asigurăm că nivelurile de aciditate ale stomacului sunt normale, să ne protejăm stomacul şi să beneficiem prin alimentele consumate de substanţele nutritive optime, lucruri ce ne pot influenţa pe parcursul zilei, dar şi pe termen lung, precizează site-ul citat de
Mediafax.

1. NU: Iaurtul – Deşi bogat în proteine şi calciu, acesta conţine bacterii lactice. Când excesul de acid clorhidric din stomac interacţionează cu aceste bacterii, ele sunt distruse şi astfel efectele benefice ale iaurtului sunt diminuate drastic.

2. DA: Fulgii de ovăz - Aceştia crează un strat protector în jurul mucoasei stomacului care previne ca acidul clorhidric să erodeze stomacul. Ovăzul conţine fibre solubile, care micşorează nivelul de colesterol şi îmbunătăţeşte digestia şi metabolizarea mineralelor vitale, a proteinelor şi a carbohidraţilor. De asemenea, ovăzul conferă saţietate pe o perioadă mai lungă decât iaurtul.


3. NU: Roşiile – Deşi roşiile au un gust excelent în omletă, acestea conţin un nivel ridicat de acid tanic, ducând astfel la creşterea acidităţii din stomac. Un nivel crescut de aciditate poate duce la ulcer gastric.

4. DA: Ouăle - Sunt foarte săţioase şi sănătoase la micul dejun. Fie că optezi pentru omletă, ochiuri, ouă fierte sau ouă pe apă, consumul de ouă poate ajuta la reducerea caloriilor.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro