5. NU: Bananele – Cu toate că sunt considerate un mic dejun sănătos, mai ales în smoothie-uri, consumul unei banane pe stomacul gol poate duce la creşterea bruscă a nivelului de magneziu în sânge, ceea ce poate avea efecte negative asupra inimii şi a sistemului circulator.

6. DA: Afinele – Sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe de pe planetă, au puţine calorii şi au multiple beneficii în îmbunătăţirea memoriei, a tensiunii arteriale, a circulaţiei şi a metabolismului. Beneficiile sunt şi mai mari atunci când afinele sunt consumate la micul dejun. Afinele pot fi consumate cu ovăz, într-o salată de fructe sau simple.


7. NU: Citricele – Bogate în acid citric, portocalele, lămâile, grepfruturi, lime-urile pot cauza aciditate crescută şi gastrită şi ulcer gastric când sunt consumate pe stomacul gol.8. DA - Pepenele roşu este o alternativă excelentă pentru cei care poftesc la fructe sănătoase la micul dejun. Consumul de pepene roşu pe stomacul gol hidratează şi are efecte benefice asupra sănătăţii ochilor şi a inimii datorită nivelului crescut de licopen.

9. NU: Perele – Consumul de fibre este esenţial dimineaţa, însă perele conţin fibre brute care pot dăuna membranelor mucoase delicate de la nivelul stomacului. E important să protejăm acest mucus, în special la micul dejun.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro