Sucurile proaspăt stoarse din fructe, în topul băuturilor vitaminizante


În topul celor mai apreciate băuturi pe timpul verii se numără sucurile naturale din fructe proaspăt stoarse. Astfel, fructe care conțin o cantitate mare de apă, cum sunt pepenele roșu, pepenele galben, zmeura, căpșunele, afinele, cireșele, zmeura și piersicile se pot transforma în sucuri cu un aport important de vitamine, precum: A, C, D si E, cât și vitamina B6.

Nu uita nici de ceaiul verde cu gheaţă şi lămâie care aduce un aport însemnat de antioxidanţi, precum şi vitamina C.


O altă băutură bună pentru vară atunci când este consumată în cantităţi mici este şi berea. Cu un conținut redus de alcool, berea poate contribui nu doar la o bună hidratare a organismului, în completarea consumului de apă, dar poate aduce organismului o parte din vitaminele necesare menținerii în formă. Fiind fabricată doar din ingrediente naturale – cereale, hamei, drojdie de bere si apă -, berea păstrează o parte importantă din proprietățile acestora. Pe lângă fibrele provenite din cereale și antioxidanții cedați de hamei, berea are și un conținut important de vitamine, în principal cele aparținând complexului B - B3, B2, B6, B9, explică specialistul.


Astfel, în completarea unei diete echilibrate pe timpul verii, berea poate fi consumată de către persoanele sănătoase într-o cantitate moderată, echivalând 660 mililitri/zi pentru bărbați și 330 mililitri/zi pentru femei.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro