Pizza de post

Trei variante pentru un prânz de post


1. Supă cremă de linte/ciuperci/broccoli/roşii urmată de chifteluţe din năut sau hummus (pastă de năut) cu lipie şi o salată mare de pătrunjel, roşii şi puţină ceapă.

2. Salată din fasole boabe cu pătrunjel şi ardei
Foloseşte boabe de fasole din conservă pe care să le speli bine înainte de a le folosi. Amestecă-le cu mult pătrunjel, ardei roşu, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi orice alte legume preferi. La fel ca năutul, boabele de fasole furnizează proteine şi sunt foarte săţioase.


3. Orez brun cu tofu şi legume
Aceasta este o combinaţie potrivită care furnizează carbohidraţi complecşi, proteine din tofu şi fibre/vitamine din legume. Poţi să foloseşti tofu afumat pe care să-l pui pe grill câteva minute pentru a-l face mai gustos, iar la legume poţi să alegi dintr-o mare varietate (broccoli la abur, morcovi, mix mexican, dovcelei pe grill, vinete pe grill), în funcţie de gusturile tale.


Trei variante pentru o cină de post


1. Toast cu ciuperci
Pune un strop de ulei într-o tigaie neaderentă, iar când s-a încins pune ciupercile feliate peste care taie puţin usturoi şi pătrunjel. În doar câteva minute ai un amestec delicios pe care să-l consumi alături de orez fiert simplu, paste integrale sau pe o felie de pâine prăjită.


2. Paste integrale cu suc de roşii, usturoi şi oregano
O cină extrem de rapidă la care poţi apela în zilele de post constă în paste integrale care conferă saţietate şi pe care le poţi combina cu un sos de roşii aromat sau cu orice legumă preferată (dovlecel, zucchini, broccoli, ciuperci). Pentru a face sosul de roşii ai nevoie de usturoi, o conservă cu pulpă de roşii, oregano, ceapă tocată mărunt (dacă preferi), sare, piper, fulgi de ardei iute, măsline kalamata şi puţin ulei de măsline.


3. Pizza cu blat din conopidă - Deliciously Ella
O reţetă interesantă vine de la cunoscuta bloggeriţă Ella Woodward care propune un blat din conopidă şi un topping interesant pentru o pizza. Poţi să urmăreşti mai jos filmuleţul în care ea explică prepararea acestei reţete pas cu pas!
Ca ingrediente de bază ai nevoie de:
o conopidă 1 ceaşcă cu făină de hrişcă sau orez 2 linguri de seminţe de chia înmuiate în 8 linguri de apă 1/2 cană cu piure de mere 1/4 cană cu apă foarte rece 1 linguri de tamari zeamă de lămâie oregano uscat busuioc uscat sare de mare.

Pentru topping ai nevoie de
piure de tomate roşii cherry boabe de porumb ciuperci busuioc proaspăt sare şi piper.

  • RodicaPuscasu, duminică, 27.11.2016 08:47
    util

    Foarte util articolul. Chiar intrasem in pana de idei.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro