4. Bucătăria chinezească este, de asemenea, la fel ca și cea japoneză, o bucătărie sănătoasă și gustoasă în același timp. Foarte bogată în ingrediente și feluri de mâncare, bazată pe orez întreg sau tăiței de orez, bucățele mici de carne sau de  pește, sosuri speciale, legume și ciuperci specifice, bucătăria chinezească a dobândit o faimă extraordinară peste tot în lume, popularitatea acestea continuând să crească pe zi ce trece.

5. Bucătăria franțuzească este considerată a fi cea mai rafinată bucătărie a lumii, fiind ridicată de către talentații bucătari francezi la rang de artă. Este bogată, variată și surprinzătoare, fiind influențată atât de specificul diferitelor regiuni, de popoarele învecinate și, în mod evident, de spectaculoasa istorie a Franței. Astfel, în sudul țării întâlnim cea mai autentică bucătărie mediteraneană, păstrând, însă, nealterat specificul și amprenta națională. De asemenea, în zonele nord-estice, putem întâlni influențe anglo-saxone, care nu fac altceva decât să confere un plus de diversitate și de mister acestei spectaculoase bucătării. Multe produse specifice anumitor regiuni, precum brânzeturile, vinul sau diverse preparate din carne, cu ar fi ficatul de gâscă (foie gras) au ajuns să fie celebre și foarte căutate de către gurmanzii din întreaga lume.


6. Bucătăria croată și muntenegreană, deși mai puțin cunoscută și apreciată decât alte bucătării existente în bazinul mediteranean, este, prin simplitate și bunul gust cu care sunt preparate ingredintele specifice zonei, una dintre cele mai sănătoase și gustoase bucătării din lume. Atât supele și ciorbele de pește, gătite după rețete originale, cât și felurile principale, bazate cu precădere pe pește și fructe de mare, cărora li se adaugă legume, salate sau tradiționala garnitură preparată din cartofi și spanac, fac din bucătăria croată și muntenegreană o alegere potrivită și plină de savoare.   


7. Bucătăria thailandeză, sub influența seculară a bucăriei chineze, dar și a celei din Cambogia, Laos și Malaiezia, a luat parcă ce era mai bun de la fiecare dintre acestea, devenind astfel una dintre cele mai apreciate gastronomii de pe planetă. O masă thailandeză tradițională conține supă, un curry cu condimente sau o salată, un preparat cu pește și legume. Principalele ingredientele ale bucătăriei thailandeze sunt peștele, fructele de mare, legumele, orezul, sosul de pește, ierburile aromatice și doar în cantități moderate carnea de porc, de vită sau de pasăre.


Pentru tine, care este cea mai apetisantă și sănătoasă alegere în ceea ce privește bucătăriile naționale ale lumii?
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro