4. Omletă din tofu (brânză de soia) cu ceapă şi ardei - în locul omletei obişnuite


Tofu sau brânza din soia are un conţinut ridicat de proteine care înlocuiesc cu succes brânza obişnuită. Există mai multe sortimente, iar pentru început poţi să o încerci pe cea afumată pentru că va fi mai puţin ciudată la gust până când te obişnuieşti cu ea.

Ingrediente
tofu fărâmiţatcurryceapăardeiciupercipătrunjel verde sau spanac.
Se scurge tofu, se fărâmiţează şi se pune într-o tigaie cu 1 linguriţă de ulei. Se presară peste ea praf de curry pentru a-i da o savoare şi se lasă puţin la călit (5 minute), amestecând-o des cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi puţină ceapă şi ardei, ambele tocate mărunt şi se mai lasă la călit încă 5 minute până se îmbină aromele. Opţional poţi să adaugi câteva felii de ciuperci şi verdeaţă.



5. Terci de ovăz cu cacao, unt de arahide şi banană - în locul cerealelor dulci cu lapte


Asigură un conţinut ridicat de fibre, carbohidraţi şi proteine din untul de arahide.

Ingrediente
o cană cu lapte vegetal (soia, orez, ovăz, cocos, migdale)4-5 linguri cu fulgi de ovăz1 linguriţă cu cacao1 bananăgem/dulceaţă/nuci/seminţe/fructe.
Pune o cană cu lapte vegetal într-o cratiţă, adaugă 4 linguri cu fulgi de ovăz şi 1 linguriţă cu cacao, lăsând să fiarbă un minut la foc mic. Pisează o banană cu furculiţa şi amestecă în terciul de ovăz. Deasupra se poate orna cu gem de cireşe amare sau cu dulceaţă/nuci/seminţe/fructe proaspete.


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro