Strugurii și vinul roșu ajută la arderea grăsimilor

Nutritie / 12.02.2015

Efectele pozitive ale unui compus extras din struguri negri asupra persoanelor supraponderale au fost demonstrate științific: vinul roșu conține un compus care arde grăsimile din ficat, arată un studiu publicat recent în Journal of Nutritional Biochemistry și preluat de site-ul metronews.fr.

Oamenii de știință au expus un ficat și celule de grăsime unor extrași din mai multe substanțe chimice provenite din struguri Muscadine, soi din sud-estul Statelor Unite. Unul din compuși, acidul elagic, a dus la încetinirea semnificativă a creșterii numărului de celule de grăsime existente, ca și a formării unora noi. Astfel, consumul de vin roșu ar fi un bun mijloc de a contribui la combaterea obezității și a tulburărilor metabolice asociate, cum ar fi steatoza hepatică (când ficatul este prea gras).


Studii realizate anterior, desfășurate pe șoareci supraponderali, puseseră în evidență necesitatea unui regim alimentar cu extrași din soiul de struguri Pinot Noir.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro