Relaxare prin masajul scalpului
Masajul scalpului poate fi deosebit de relaxant mai ales daca ne ajutamde uleiuri esentiale. Nu este de neglijat faptul ca persoana careia iioferim (sau de la care primim) masaj capilar trebuie sa fie cineva incare avem incredere sau care ne-a castigat simpatia.
In cazul in care cele 2 persoane nu se agreeaza, energiile lor se resping,si acest ritual poate deveni un adevarat fiasco.
Maseorul se unge pe degete cu ulei esential. Daca dorim un efectdelectant, euforizant, folosim ulei de portocala. Acesta are siproprietatea de a combate insomniile. Insa daca persoana masata dorestesa se simta revigorata in urma acestei proceduri, folosim ulei de lamaie(in cantitati mici). Acesta are un efect tonic, energizant si previnecaderea parului.
Prin acest tip de masaj se ajunge la un efect de oxigenare a musculaturiiscalpului, cat si la o relaxare profunda a intregului organism. Nu este demirare ca in antichitate, domnitele de vita nobila cereau sa fie periatede catre slujnice inainte de culcare. Acest periaj curata firul de par,stimuleaza cresterea lui, dar este si un bun "somnifer".
Dupa ce ati pregatit o atmosfera cat mai placuta, maseorul trebuie saisi unga degetele cu uleiul esential ales, si, prin frictiuni lejere,cu ambele maini in paralel, se incepe de deasupra urechii si se continuapana in crestetul capului.
Se efectueaza aceasta operatiune de 3 ori, apoi cu mana stanga sefixeaza ceafa, iar cu cea deapta, tinand degetele rasfirate imediatdeasupra fruntii, se maseaza cu miscari circulare fine pana in crestetulcapului.
Apoi, folosind ambele maini, se porneste de la baza cefei spre crestet,cu miscari deosebit de delicate, o masare lina pana spre crestet. Motivulpentru care toate miscarile masajului se desfasoara "pana spre crestet"este ca aceasta zona este deosebit de sensibila pentru ficare si (pentruunele persoane) simpla atingere a acesteia poate produce disconfort.
La sfarsit, se recomanda o pieptanare lejera cu ajutorul degetelor dela radacina spre varf.