Ulei de cocos

Pentru gătit:


- pentru gătit, trebuie folosit uleiul comestibil, nu cel cosmetic (indicaţie pe etichetă)- atunci când este încălzit, spre deosebire de alte uleiuri vegetale, acesta îşi păstrează structura şi proprietăţile. În plus, oferă o aromă picantă felurilor de mâncare respective şi le îmbogăteşte savoarea.- poţi adăuga unt de cocos la piureul de cartofi, terci sau supă. Pe lângă gustul interesant pe care îl oferă, el reduce şi apetitul.- adaugă o linguriţă de ulei de cocos la orice smoothie sau suc de fructe pentru a obţine o băutură energizantă. Este indicat pentru persoanele care vor să slăbească.- atunci când faci maioneză, foloseşte ulei de cocos în loc de ulei de floarea-soarelui. Va fi mai gustoasă şi sănătoasă, pentru că acest ulei reduce nivelul de colesterol rău. - datorită proprietăţilor sale antibacteriene, uleiul de cocos creşte în mod semnificativ durata de depozitare a ouălor dacă este aplicat pe coaja lor.

Pentru copii şi viitoare mame:


- acest ulei vindecă rănile sau fisurile care apar pe sâni în timpul alăptării. Este sigur pentru copii, pentru că acesta nu provoacă reacţii alergice.- în cazul în care aplici zi de zi ulei de cocos pe burtică atunci când eşti gravidă, te va ajuta să eviţi apariţia vergeturilor.- studiile arată că acest produs este cel mai potrivit pentur pielea bebeluşilor. Poate fi folosit după baie ca ulei de masaj.- şterge pielea bebeluşului cu un tampon îmbinat în ulei atunci când îi schimbi scutecul şi astfel vei evita erupţiile cutanate.

Pentru nevoile de zi cu zi:


- unge electrocasnicele pentru bucătărie cu ulei de cocos pentru a le proteja de rugină. Spre exemplu, maşina de tocat carne sau lamele de la blender pentru a le menţine ascuţite cât mai mult timp. - aplică ulei pe o cârpă din bumbac şi şterge mobila, te va ajuta să îi redai luciul. De asemenea, pentru lemn nelăcuit, acesta poate preveni uscarea sau crăparea lui. - în cazul în care ţi s-a blocat un fermoar, fie că este vorba despre cel de la geantă sau de la jachetă, aplică ulei de cocos pe el şi vei rezolva problema.- dacă vrei să aprinzi un foc, îmbibă o dischetă de bumbac în acest ulei şi va arde imediat- dacă aplici uleiul pe poşete, genţi, pantofi, mănuşi sau alte produse din piele le vei reda strălucirea
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro