Morții anului 2012. Șerban Ionescu s-a stins din viață după o boală chinuitoare

Mirela Zafiri s-a stins după o boală incurabilă

Soprana de la Opera din Braşov a murit în data de 27 august, după o lungă suferinţă, în privinţa căreia a fost foarte discretă.

Ovidiu Mezei, secretarul muzical al instituției brașovene, a declarat că artista a început să se simtă rău de la sfârşitul lunii noiembrie, anul trecut, iar ultimul spectacol l-a susţinut în Brașov pe 31 martie, în rolul titular din "Lucia di Lammermoor". Mezei a mai spus că soprana a fost foarte discretă în privinţa suferinţei ei, dar a avut, se pare, o boală incurabilă.

Mirela Zafiri a fost înmormântată la Lugoj, oraşul ei natal, spre care convoiul funerar a plecat din Bucureşti, acolo unde artista locuia cu soţul său, Iorgos Zafiri, un om de afaceri de origine greacă, şi cu fiica ei.

Mirela Zafiri a studiat pianul, viola şi chitara încă din primii ani de şcoală. A realizat peste 230 de minute de înregistrări radio, două CD-uri, peste 45 de recitaluri de lied, turnee în Italia, Franţa, Germania, Elveţia, Spania, Austria. A fost laureată a festivalurilor "Mihail Jora" 1998 şi "Ionel Perlea" 1999.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro