Tinerii despre Tudor Gheorghe: "Bă, tataie e cool!"

Vedete / 11.02.2016

La Sala Palatului, pe 3 martie, vă puteţi bucura de Primăvara cântată autentic de „olteanul universal” Tudor Gheorghe. Este singurul artist din România care are anotimpurile lui.

Daca Vivladi are patru anotimpuri, Tudor Gheorghe are cinci: Primavara, Vara, Toamna, Iarna si Femeia. "Suntem doi artisti seriosi: eu si Vivaldi! Chiar vreau sa realizez un set de patru albume, care sa se numeasca “ Anotimpurile mele ", marturiseste "olteanul universal". Pana atunci, pe 3 martie, la Sala Palatului, Tudor Gheorghe ne va prevesti anotimpul trezirii la viata, alaturi de Orghestra Nationala Radio si Corul National de Camera Madrigal “ Marin Constantin”, sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu. Biletele se gasesc pe
www.tudor-gheorghe.robilete.romyticket.ro si la casa de bilete a Salii Palatului.

Ce are "Primavara Simfonic" de rezista de atatea anotimpuri? De 15 ani incoace, milioane de romani, tot vin la primavara lui Tudor Gheorghe...
In primul rand, cred ca Primavara este un anotimp care cheama la iubire... Este un anotimp al trezirii, al reinvierii. Oamenii isi deschid sufletele sa primeasca si soarele, si florile, si femeile frumoase, si frumosul... In al doilea rand, valoarea poeziilor pe care le-am selectat in acest spectacol. De asemenea, cred ca, din intamplare, si muzica care insoteste poeziile este una de exceptie. Sa nu uitam si de contributia lui Marius Hristescu. “Primavara Simfonic” a fost prima noastra colaborare. Tanarul Marius Hristescu si-a pus toata dragostea si priceperea lui in a orchestra "Primavara". Spectacolul din 3 martie, de la Sala Palatului, va incepe cu o surpriza: cu uvertura pe care Marius Hristescu a scris-o special. Vreau sa fac toate anotimpurile mele in aceasta companie selecta: Corul National Madrigal si Orchestra Radio.


Pentru succes ati "dat vina" pe anotimp, pe frumusetea poeziilor, pe muzica, dar Tudor Gheorghe nu are nici o contributie?
(rade) Da, am avut si eu o contributie... Eu sunt sunt in top. Si cand spun top, nu ma refer ca sunt pe locul 90 din top! Sunt pe primul loc in top (rade). In toata cariera mea, in acesti 40 si ceva de ani, i-am uimit pe spectatorii mei cu varietatea stilurilor pe care le-am abordat in spectacolele mele. Am facut restituirile folclorice alaturi de taraf, am trecut si prin muzica interbelica, am facut si cantece pentru copii, am facut si muzica inchisorilor comuniste, am dedicat spectacole poetilor Marin Sorescu, Caragiale, Grigore Vieru, Mircea Micu si acum ma pregatesc de o alta premiera, absolut incantatoare. Spectacolul se va numi "Declaratie de dragoste" si va fi cu poezia de dragoste, mai putin stiuta, a lui Adrian Paunescu. A venit momentul sa ne aplecam asupra operei acestui mare poet roman.


Va ajuta promovarea excesiva a subculturii?
Da. Publicul meu nu este un public prost. De altfel, romanii nu sunt niste oameni prosti! Daca le tot dai tampenii pe banda, ei cauta altceva, s-au saturat! Eu nu am fetite care sa lesine cand ma vad sau sa chiraie cand ma aud. Publicul meu ma onoreaza cu prezenta de fiecare data, am un public care ma urmareste, este interesat. O doamna de la Sala Palatului, care face curat, mi-a spus un lucru foarte interesant care, de fapt, descrie cum este publicul meu. Eu obisnuiesc ca, dupa ce pleaca toti spectactorii, sa ma urc din nou pe scena si sa stau singur cu sala goala, ca si cand ar fi ramas ceva din sufletele celor care au venit sa ma vada. Stau cateva minute si ascult tacerea emotiei care a ramas. Ei bine, cum stam eu odata si ma uitam la sala goala, a venit aceasta doamna si mi-a spus: "Vai, domnule Tudor Gheorghe, veniti mai des pe la noi!" Am intrebat-o: "de ce?". Raspunsul: "Dupa dumneavostra nu trebuie sa facem niciodata curat!" Acesta este publicul meu. Nu se mananca biscuiti, nu se bea cola, nu se sparge samanta, nu se lasa servetele, nu se fosneste…
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro