Femeile infidele trăiesc mai mult
Dragoste & Sex · Relatii / 23.11.2010

O viaţă mai lungă cum multă dragoste se ţine

Dacă la bărbaţi excesul sexual cu mai multe partenere poate duce duce la îmbătrânire precoce, în cazul femeilor, fenomenul este invers: infidelele trăiesc mai mult. Staţi! Nu aruncaţi cu pietre, pentru că totul este dovedit ştiinţific.
 
Ziaristul american de origine cehă Frantisek Bonec a cercetat statistic legătura dintre comportamentul conjugal şi durata vieţii şi a concluzionat faptul că femeile care sunt neloiale partenerilor au o viaţă mai lungă.
 
Pentru a ajunge la această concluzie, au fost chestionate 872 de femei trecute de 85 de ani, iar dintre acestea, 812 au recunoscut că au "călcat strâmb" în timpul căsniciei. Se pare că aceste aventuri extraconjugale le-a stabilit tonusul ideal şi cu ajutorul acestuia, organismul s-a menţinut tânăr mai mult timp şi a rezistat tuturor "intemperiilor" vieţii.

 
Dar cum există şi reversul medaliei, existenţa unui amant se plăteşte, uneori chiar foarte scump: femeia infidelă simte o încordarea nervoasă care îi tulbură funcţionarea organismului, începând cu sistemul nervos şi până la cel digestiv şi endocrin. Şi dacă mai punem la socoteală şi sentimentul de vinovăţie, ruşinea, teama de a fi prinsă şi chiar dezgustul de propria persoană.... parcă nu mai rentează să trăieşti mult şi fără satisfacţii depline, nu-i aşa?  
 
Pe de altă parte, ca şi în cazul unor bărbaţi, există femei care simt nevoia să se simtă atrăgătoare, să-şi consolideze încrederea în propria persoană, recurgând la atenţie din partea altor bărbaţi decât soţii lor. Multe femei se întrebă: "Oare cum ar fi cu altul?" şi multe chiar trec la acţiune...   

 

Un secret al longevităţii pe care poţi conta?

 
Tu ai recurge la infidelitate pentru a trăi mai mult? Şi cu dragostea cum rămâne? Până la urmă de ce te-ai mai căsători sau de ce ai vrea să zăboveşti lângă o persoană dacă tu vrei să simţi mirosul cearfurilor altui pat de bărbat? Te simţi pregătită să adormi în braţele altuia doar pentru a trăi mai mult? Multe întrebări, dar oare câte răspunsuri?  
 
Trădarea este la fel de amară atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Gândeşte-te! Ce rost are o relaţie bazată pe minciună? Vei putea 'mima' fericire totală la nesfârşit?


Şi oricum, ce mai poţi face la 84 de ani, când nici amintiri frumoase nu ai de depănat, când nu poţi strânge în braţe un trup cald, nu poţi strânge la piept o mână brăzdată de riduri, o mână care ţi-a adus alinarea atunci când ţi-ai dorit-o atât de mult? Ce rost mai are o viaţă lungă atunci când nu poţi bâjbâi pozele îngălbenite de vreme, în care să îl cauţi pe el, şi să le spui nepoţilor: "El este bunicul vostru, omul care m-a învăţat ce este iubirea"? O viaţă mai lungă cu multă dragoste se ţine, iar acea multă dragoste o poţi primi de la un singur om, din moment ce ai hotărât să îi fii alături. Mizezi pe dragoste şi o viaţă fericită sau pe infidelitate şi o viaţă lungă şi stearpă? Gândeşte-te!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro