Semne ale unei relații toxice ușor de trecut cu vederea
Dragoste & Sex · Relatii / 17.10.2017

Există nenumărate momente în viață în care simți că trebuie să treci peste diferite obstacole, cum ar fi acelea în care încerci să găsești echilibrul dintre carieră și viața personală. Printre preocupările multor oameni se numără și stabilitatea unei relații. Cu toate că unele relații pot părea sănătoase și au potențial, există câteva semne ale unei relații toxice care pot fi ușor de trecut cu vederea dacă nu le cunoști în prealabil. Iată despre ce este vorba!

Ce semne ale unei relații toxice sunt ușor de ignorat?


1. Conflictul deghizat ca pasiune


În zilele noastre, oamenii au tendința de a considera conflictul prezent într-o relație ca fiind un semn al pasiunii intense dintre doi oameni. Însă persoanele care își ascund conflictele în spatele acestei presupuse pasiuni evită intimitatea. Chiar și atunci când relația nu este una abuzivă, nu este sustenabilă. În loc de a sta blocați în acest ciclu de certuri și împăcări, ar trebui să învățați să rezolvați problemele și să vă ascultați emoțiile, nu cuvintele. 

2. Competiția


Multe persoane nu își doresc doar o relație, ci un parteneriat adevărat. Așa că se asigură că sunt la egalitate cu partenerul sau partenera. Însă unde se oprește această egalitate și începe competiția? Cu toate că ne dorim o relație în care ambii parteneri să fie egali, atunci când ții cont de ce ai făcut și îi arăți partenerului, insinuând că acesta nu face la fel de multe ca tine, ajungi să declanșezi certuri mai des decât te-ai aștepta. În loc de a ține scorul, adu-ți aminte că, deși nu primești mereu la fel de mult precum dai, nu contează atât de mult aceste lucruri pe termen lung. 

3. Dorința de a fi completată de partener


Această nevoie de a fi completată de partener reprezintă o idee toxică. Apare acea dependență nesănătoasă față de o altă persoană, care funcționează doar dacă unul dintre parteneri este dispus să renunțe la personalitatea sa într-o măsură mai mică sau mai mare. Fiecare persoană trebuie să fie completă pe cont propriu și să se străduiască să obțină această complexitate a propriei persoane. Atunci când te bazezi pe un partener pentru foarte multe lucruri într-o relație apare o dinamică toxică, bazată pe dependență și codependență. De aceea, oricât de romantică ar putea părea nevoia de a fi completată de un partener, este bine să alegi o persoană care vine ca un plus la viața ta completă deja.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro