Castraveti bulgaresti
Mod de preparare
Cel mai bine se conserva in borcane de 800 de grame sau putin mai mari, pentu ca trebuie fierte in bain-marie.Ingrediente (pentru un borcan): castraveti, ceapa taiata pestisori (cat sa apuci cu trei degete), cateva felii subtiri de morcov, un catel de usturoi, cateva boabe de piper, o bucatica de hrean, o foaie de dafin, o lingurita de zahar, doua linguri de otet, o jumatate de lingurita de sare, o ramurica de marar.
Preparare: Pune castravetii, bine indesati, in borcan, ceapa, morcovul hreanul si catelul de usturoi, apoi toate mirodeniile, zaharul, otetul si sarea. Completeaza cu apa. Pune capacul si infileteaza-l bine. Agita-l bine ca sa se dizolve ingredientele si fierbe-l in bain-marie 30 de minute. Timpul se calculeaza din momentul in care apa in care fierb borcanele incepe sa clocoteasca.
Castravetii sunt buni de mancat imediat si se pot pastra pana la un an, in loc racoros si la intuneric.
la un borcan de 800 se pun :5-6 linguri otet (80ml) 4 lingurite zahar (nu cu varf ) 1lingurita sare 240 ml apa
Am respectat reteta de mai sus dar sunt nemultumita...nu au niciun gust ...nici de acru si nici de sare...doar de condimente...?! Prea putina sare si otet...nu stiu ce sa ma fac fiindca am pus zeci de borcane..
acum voi incerca acesta reteta
Anul trecut am respectat aceasta reteta si au iesit excelenti castravetii. Acum o fac din nou, sper sa iasa la fel de buna ! Multumesc...
Anul acesta am pus castraveti la borcan dupa reteta prezentata. In fiecare an au iesit foarte bine. Sper sa am acelasi rezultat. Va multumesc