Castraveti cu gogonele rosii
Mod de preparare
O combinatie inedita, pe care te sfatuiesc sa o incerci.Ingrediente: 2 kg castraveti, 2 kg gogonele (maruntele si colorate). Poti folosi si rosii coapte, mici si foarte tari. Marar uscat, hrean, otet, sare, boabe de piper.
Preparare: Pune in borcane mici (1000-1200 de grame sau putin mai mari), castravetii pe un pat de marar. Umple borcanul pe jumatate. Pune bucatelele de hrean, apoi gogonelele. Adauga boabe de piper si cateva bete de marar uscat. Pune la fiert apa, masurata, si adauga cateo lingura cu sare, pentru fiecare litru. Dupa ce apa clocoteste, las-o sa fiarba trei-patru minute cu clocote mari.
Da deoparte si adauga o lingura de otet pentru fiecare litru de apa. Cu un polonic, pune apa foarte fierbinte, incet, peste muraturi. Insurubeaza bine capacul pe gura borcanului.
Sunt gata in trei saptamanai si se pot pastra pana la sase luni, in loc racoros si la intuneric.