Ceapa murata
Mod de preparare
Este delicioasa. Merita sa incerci reteta si sa te delectezi cu delicoasa ceapa murata, la Craciun.
Ingrediente:
1 kg ceapa marunta (cat nuca). Daca ai rabdare sa o cureti, poti incerca si cu arpagic. In plus, boabe de piper, un ardei iute mic, o radacina mica de hrean, sare, zahar, otet de vin rosu, apa, o frunza de dafin.
Preparare:
Curata ceapa si pune-o in borcan. Ai grija ca ceapa sa ramana intreaga, asa ca nu o indesa. Adauga mirodeniile, hreanul betisoare si ardeiul iute (mic), intreg. Pune la fiert doi litri de apa cu doua linguri de sare. Lasa apa sa clocoteasca cu clocote mari, cateva minute. Da deoparte si adauga sase linguri de otet balsamic (rosu) si o lingura de zahar. Cu un polonic, pune apa fierbinte, incet, peste ceapa. Sigileaza borcanul.
Este buna de mancat dupa patru saptamani si poate fi pastrata pana la patru luni la loc rece si intunecat.
Saramura care ramane o poti folosi la alte muraturi.
Imi plac retetele voastre Va multumesc.
nu stii sa masori cu lingura? e drept ca nu e unitate de masura si totusi....o folosim atat de des in bucatarie...
Eu as fi fost mai ironic decat Larisa dar .... DA are dreptate ! Daca d-voastra vi se pare clara eu atunci am probleme .
mai mult de 4 luni nu se poate pastra ceapa murata?
borcanul cat trebuie sa fie de mare?
Ai citit TOATA reteta sau numai ingredientele ?Mie mi se pare foarte clara.Daca nu ai inteles o sa-ti fac niste desene :)
Aceast reteta nu are nicio cantitate in afara de ceapa. Crezi ca este utila la ceva ? Sau ai dorit sa ne dezvoltam singuri talentulgastronomic ?